A munkácsi öregcserkészek budapesti bemutatkozása

Olvasói levél

2016. szeptember 3., 09:22 , 817. szám

Augusztus utolsó hetében rendezték meg Budapesten 12. alkalommal a Magyar Öregcserkészek Találkozóját, amelyen szép számmal képviseltette magát a munkácsi 10. sz. Munkácsy Mihály Öregcserkészcsapat.

Ragyogó időben, ünnepélyes megnyitóval és zászlófelvonással kezdődött meg a találkozó. Három napon át éltük meg a sok csodálatos programot, amelyeket nyújtott számunkra ez az esemény. Volt itt Simándy József néhai operaénekesről való megemlékezéstől kezdve Szent Mártonról szóló előadáson át Zrínyi Miklósra való megemlékezésig sokféle műsor. Számunkra mégis a legnagyobb élményt a Magyar Parlamentben tett látogatás jelentette. Megtekinthettük az eredetileg a felsőházi országgyűlés termeként szolgáló helyiséget, amit nap mint nap láthatunk a tévében. A kupolateremben megtekinthettük a Szent Koronát és a koronázási jelképeket, az országalmát, a kardot és a királyi jogart. Csodálatos élmény volt!

Egyébiránt sok ismeretség és barátság kötődött és jött létre erdélyi, felvidéki, délvidéki és anyaországi cserkésztársainkkal.

Külön köszönetünket fejezzük ki Szentirmay Józsefné csapatparancsnoknak a kitűnő szervezésért és lebonyolításért, és a felénk, kárpátaljai öregcserkészek felé tanúsított szeretetéért.

Találkozunk jövőre is! Jó munkát! Légy résen!

Lokesz Tibor csapattag