Gyermeknap Izsnyétén

2012. május 11., 10:00 , 591. szám

Gyermekzsivajtól volt hangos május 5-én délután az izsnyétei református templom, a parókia és az iskola: a helyi gyülekezet szervezésében ugyanis immár harmadik alkalommal került sor gyermeknapra.

„Az idei gyermeknap a hitoktatást, a szórakozást és a kikapcsolódást egyaránt ötvözi – mondta el lapunk érdeklődésére Harsányi Béla izsnyétei református lelkipásztor. – A célunk mindezzel az, hogy egy kellemes délutáni együttlét során a hitoktatásban történő részvételre és a Bibliával történő ismerkedésre ösztönözzük a gyerekeket. Mindez természetesen játékos formában, vetélkedőkkel fűszerezve, a gyermekek életkorához igazodva történik. Immár harmadik alkalommal szerveztünk gyermeknapot, melyet Isten segedelmével jövőre is szeretnénk megrendezni.”

Az események játékos programokkal a helyi általános iskolában kezdődtek, majd a református templomban folytatódtak, ahol Harsányi tiszteletes köszöntötte az 1–9. osztályos gyermekeket, közösen elénekelve velük a Minden nap veled leszek... kezdetű dalt. A tiszteletes a továbbiakban igét hirdetetett a 119. zsoltár 72. verséből („Minden aranynál és ezüstnél drágább nekem a te igéd”), majd közös imára került sor.

Az Úrhoz történt fohászkodást követően a tíz évnél idősebb gyermekeknek a templomban, a hat–tíz éveseknek pedig a parókia kertjében tartottak foglalkozásokat. A legkisebbek – akiket számos anyuka is elkísért – igen lelkesen vettek részt a gyülekezet hitoktatói által tartott játékos hittanóra munkájában.

A foglalkozásokat követően mindkét csoport összegyűlt, hogy közösen tekintsék meg a bátyúi Cók-Mók Bábszínház (amely a KMKSZ szervezésében jutott el a rendezvényre)által előadott Kincs, ami nincs c. interaktív előadást. A társulat tagjai, Bagu Géza, Riskó Anikó és Béres József ez alkalommal is jó munkát végeztek, amit a nézők vidám hangulata és nevetése bizonyított. A közönségnek nagyon tetszett, hogy a főhős, Frici időnként „életre kelt”, s Béres József alakításában a paraván elé kiugrott, ahol a gyerekeket az előadásba bevonva teremtett jó hangulatot. A társulat játékát a nézőközönség vastapssal jutalmazta.

A nap további részét a kisebbek játékkal, a nagyobbak pedig írásbeli és csoportos játékos vetélkedőkkel töltötték. A legjobbakat díjakkal jutalmazták a szervezők.

A gyermekek napját a gyülekezet hölgytagjai által készített, finom falatokból álló szeretetvendégség is „megédesítette”.

F.Zs.