Pontokat vesztett a Sahtar és a Dinamo

Labdarúgás

2016. október 19., 07:59 , 823. szám

A 11. fordulóval véget ért a bajnokság első harmada az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Az első kör zárónapján a lis­tavezető Sahtar és a cím­vé­dő Dinamo Kijev is döntet­lent játszott.

A tabellát vezető Sahtar donyecki házirangadó keretében Szumiban lépett pályára az Olimpik ellenében. A hajrában esett találatokkal 1-1-es döntetlenre végeztek a csapatok.

A Szerhij Rebrov által irányított Dinamo Moraesnek a 30. percben esett góljával egészen a 94. percig győztesnek hitte magát Odesszában, ám ekkor egy hazai beívelés után Hacseridi olyan szerencsétlenül ért fejjel a labdához, hogy az a saját kapujában kötött ki.

Eredmények: Zorja Lu­hanszk–Voliny Luck 2-0, Olim­pik Do­nyeck–Sahtar Do­nyeck 1-1, Csor­no­mo­rec Odessza–Di­na­mo Kijev 1-1, FK Olek­szand­ri­ja–Sztal Ka­mensz­ko­je 2-0, Zir­ka Kropivnickij–Vorszk­la Pol­ta­va 2-0, Kár­pá­ti Lviv–Dnyipro 1-1.

A bajnokság egyharmadánál a Sahtar Donyeck 29 ponttal vezeti a tabellát az egyformán 23 pontos Dinamo és Zorja előtt.

Az alsóházban a két kieső helyen az összességében hat pont levonással sújtott, és most 1 pontos Kárpáti Lviv, illetve a 6 pontos Voliny Luck áll.

(tamási)