Beregszászi színészek nagyszőlősi színpadon

2012. május 4., 10:00 , 590. szám

A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház április utolsó és május első napjaiban tartott előadás-sorozatának keretén belül 8 kárpátaljai településen összesen 9 előadást tart.

Ennek állomásaként április 26-án a Nagyszőlősi Kultúrházban tekinthette meg a közönség Vörömarty Mihály Csongor és Tünde c. drámai költeményét.

Az előadásra nagy számban érkezett nézők, kicsik és nagyok egyaránt nagyon élvezték Csongor (Ferenczi Attila) és Tünde (Tarpai Viktória) szerelmének humorral bőven átszőtt történetét. Nem volt néző, aki ne mosolyodott volna el a mozgalmas színészi játék és a zseniális szöveg találkozásának eme remekművét szemlélve.

A Szász Zsolt rendezésével színpadra vitt darabot Nagyszőlőst követően még Ungvár és Munkács színházkedvelő közönsége is metekinthette.

A nagydobronyi közönség Gogol Háztűznéző c. komédiájának örülhetett (rendező: Oleg Melnyicsuk), 6-án pedig Csehov Egyfelvonásosai lesznek majd láthatók Szalókán.

Bár az előadás-sorozat május 7-én Palágykomorócon a Háztűznézővel véget ér majd, valószínűleg sokáig emlegetik még Kárpátalja régi és új színházimádói a beregszászi társulat emlékezetes előadásait.

Espán Margaréta