Hálaadó istentisztelet a felújított templomért

2012. május 4., 10:00 , 590. szám

Április utolsó vasárnapján a zápszonyi református hívek ünnepi istentisztelet keretében adtak hálát az Úrnak a felújított templomért.

A templomfelújítás munkálatai 2010 tavaszán kezdődtek, melynek eredményeként az elmúlt két esztendő alatt kívül és belül egyaránt megújult a templom: teljesen átvakolták a külső falakat, átfestették a tetőt és a tornyot; teljes padlócserére került sor a beltérben és felújították a bútorzatot is, többek között új szószéki koronát és új padozatot kapott Isten háza. A munkálatok elvégzéséhez szükséges összeg legnagyobb hányadát a zápszonyi egyházközség, a fennmaradó részt pedig Zápszony testvértelepülése, Budapest XVI. Kerülete Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala, valamint a kerület keresztény gyülekezetei finanszírozták.

A vasárnapi hálaadó istentiszteleten Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyházkerület (KRE) püspöke hirdetett igét. Cseresznye Albert zápszonyi és hetyeni református lelkipásztor pedig megköszönte mindenkinek – többek között a jelen lévő Kovács Péternek, Budapest XVI. kerülete polgármesterének, a Fidesz országgyűlési képviselőjének – a templom felújításához nyújtott segítséget. Az istentisztelet hangulatát a helyi fiatalok verses, valamint a hetyeni református énekkar énekes szolgálata tette még emelkedettebbé.

F.Zs.