Demes-koncert Tiszasalamonban

2012. május 4., 10:00 , 590. szám

Rég láttuk Demes Tamás énekest, az X-faktor résztvevőjét itthon, ezért is jelentett nagy örömöt, hogy klubkoncerten lépett fel április 27-én szülőfalujában, Tiszasalamonban. Már két órával a kezdés előtt szorgalmasan és lázasan gyakorolt, miközben a Tisza kávézó udvara teljesen megtelt. Sokan voltak kíváncsiak Tomira, még más falvakból is szép számmal jöttek fiatalok.

Tamás nagyon izgult, mint később elmondta, talán jobban, mint a nagyszínpadon, hiszen mégiscsak itthon, azoknak énekel, akiknek a szeretete, támogatása sokat, a legtöbbet jelentette neki a verseny során.

A már jól ismert számok mellett új dalok is kerültek a repertoárba. Nagyon jól áll neki, ha magyarul énekel, nagy sikert aratott például Friderika Kinek mondjam el, illetve Bereczki Zoltán Hangokba zárva című slágereivel.

A közös fényképezkedés után a terveiről faggattam a láthatóan nagyon boldog fiatalembert. Elmondta, hogy szeptemberben visszaül az iskolapadba, hogy tovább folytassa tanulmányait a beregszászi főiskolán, mert fontosnak tartja, hogy diplomát szerezzen.

A közeljövőben azt tervezi, körbejárja Kárpátalját, hogy minél több embernek köszönhesse meg a biztatást, a szeretetet, amit a verseny során kapott. Elmondta, hogy szívesen vesz részt bármilyen rendezvényen, ahová Kárpátalján meghívják, legyenek azok falunapok vagy klubkoncertek, igyekszik majd minél több meghívásnak eleget tenni.

Tamás azt is elmondta, hogy elkészült az első saját dala, melyet nagy valószínűséggel a rádiók is sugározni fognak. A dal címe Egy lépés, a mondanivalója pedig az, hogy mindenki merjen lépni a boldogság felé. Ő ezt a lépést megtette, s a további lépegetésben olyan élmények adnak neki erőt, mint amikor egy kisfiú azt mondta neki: „Te vagy a példaképem!” Tamásnak ez jelenti az igazi elismerést, ez adott értelmet az eddigi küzdelemnek, és ez ad biztatást a továbbiakhoz.

Palkó Katalin,
Tiszasalamon