Az Év Családorvosa a Kárpát-medencében

2017. február 23., 12:03 , 841. szám

Az Év Családorvosa a Kárpát-medencében díj célkitűzése elismerni a példaértékű, a páciensek érdekében kifejtett mindennapi megelőző és gyógyító családorvosi tevékenységet. A családorvos azonnali eredményeket sokszor nem tud felmutatni, mégis kötelességtudattal és alázattal végzi munkáját mindennap. Ezen értékek tiszteletét jelzi ez a díj.

Az Év Családorvosa cím előbb csak a Magyarország területén élő és tevékenykedő családorvosokat célozta meg, de kiterjesztették az egész Kárpát-medencére, túlmutatva Magyarország jelenlegi határain.

A díjat a közel 50 éves Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete (MÁOTE) hozta létre és gondozza. Az egyesület fővédnökei, védnökei, partnerei és támogatói segítik a szakmai és a civil társadalom soraiból határokon innen és túl. Kárpátalján az immár 22 éve működő Kárpátaljai Magyar Egészségügyi Dolgozók Társasága (KMEDT) népszerűsíti a díjat, illetve jelöl küldöttet a kuratóriumba.

A díjat a 2016. év során kiemelkedő tevékenységet nyújtó családorvosoknak ítélik oda a kurátori jelölés és lakossági szavazatok alapján, régiónként egy-egy családorvosnak, így természetesen lehet Kárpátaljáról is jelöléseket küldeni. Magánszemély, civil szervezet, önkormányzat, egyházi közösség egyaránt jelölheti kedvelt családorvosát, amennyiben jelölésüket március 15-ig elküldik a http://evcsaladorvosa.hu/index.php/hu/ oldal szerkesztőinek. A szakmai vagy civil szervezetek az oldalon fellelhető jelölőlap segítségével terjeszthetik fel javaslataikat. A jelöléseket a maote@maote.hu e-mail-címre várják 2017. március 15-ig.