Kijevben fegyverrel „eltérítettek” egy iránytaxit

2017. március 2., 16:05 , 843. szám

Március 2-án reggel a kijevi Rajduzsnij lakótelepen egy a rendőrség által üldözött ismeretlen férfi hatalmába kerített egy iránytaxit. Az incidens során lövések dördültek, a mikrobusz ütközött két személygépkocsival, végül az üldözöttnek sikerült elmenekülnie – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

A rendőrségnek az esetről kiadott közleményeiből kitűnik, hogy bejelentést kaptak egy nagy hátizsákot cipelő gyanús személyről. Amikor a rendőrök megközelítették, az ismeretlen eldobta csomagját, s a környező emeletes lakóházak udvarain keresztül igyekezett kereket oldani. A Maliska utcán beugrott egy iránytaxiba, s fegyverrel indulásra késztette annak vezetőjét. Amikor a jármű megindult, az ismeretlen a szélvédőn keresztül rálőtt az őt üldöző járőrökre. Ezt kihasználva a járművezető és az utasok kimenekültek az iránytaxiból. Ekkor a menekülő maga ült a volán mögé, továbbra is tűz alatt tartva üldözőit.

Az egyik kereszteződésben az üldözött jármű ütközött egy személygépkocsival, valamivel később pedig félresodorta az útból azt a rendőrségi Nyiva személygépkocsit, amely megpróbálta az útját állni.

„A járőrök tüzet nyitottak az Isuzu típusú iránytaxira, melynek megsérültek a kerekei és a szélvédője” – derül ki a rendőrségi közleményből.

A Trojescsina vasútállomásnál, amikor az iránytaxi már nem tudott továbbhaladni, az üldözött személy gyalog folytatta a menekülést, és eltűnt a járőrök szeme elől. A rendőrség szerint a közeli lakóházakban rejtőzhet.

Az ismeretlen ellen körözést adtak ki, kézre kerítésére hajtóvadászat indult. A hatóságok egy 170–185 cm magas, fekete katonai terepruhát viselő, 30-35 év körüli férfit keresnek.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)