Ülésezett a KMEDT

2012. március 16., 09:00 , 583. szám

Szombaton Ungváron, a dr. Novák Endre nevét viselő megyei klinikai kórház konferenciatermében tartotta évértékelő és évnyitó közgyűlését a Kárpátaljai Magyar Egészségügyi Dolgozók Társasága. A közgyűlés szomorú aktualitással kezdődött, a jelenlévők egyperces néma főhajtással adóztak a decemberben elhunyt egyik tagtársuk, dr. Varga Lajos emlékének.

Elnöki beszámolójában dr. Csík Adalbert-Ferenc beszámolt a jelenleg 121 magyar ajkú orvost tömörítő társaság 2011-es évi tevékenységéről és gazdálkodásáról.

A beszámoló megvitatása és elfogadása után sorrendben dr. Csík Adalbert-Ferenc, dr. Jakab Lajos és dr. Mincsuk Alexandra számolt be a 2011-es év során Székelyudvarhelyen, Révkomáromban és Ungváron rendezett szakmai továbbképző konferenciákról, majd ismertetésre került a KMEDT 2012-es évi programtervezete. Az előzetes tervek szerint március végén Székelyudvarhelyen, áprilisban Szovátán és Felsőszentivánon, májusban Ungváron, júniusban Révkomáromban, szeptemberben Nagyváradon, októberben pedig a Vajdaságban rendeznek orvostovábbképző konferenciákat, amelyeken a kárpátaljai kollégák is részt vesznek majd.

(tamási)