Tűz volt egy vonaton Kárpátalján

2017. július 6., 14:08 , 861. szám

Tűz ütött ki egy helyközi járaton Kárpátalján július 6-án, a szerelvényen a lángok fellobbanásának pillanatában nyolcvan utas tartózkodott – jelentette az UNN hírügynökség a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (DSZNSZ) Kárpátalja Megyei Főosztályának sajtószolgálata nyomán.

A mentőalakulatokat helyi idő szerint néhány perccel reggel hét óra után tájékoztatták arról, hogy a huszti járási Husztbaranya (Boronyava) község közelében egy vasúti átjárónál tűz ütött ki a Taracköz (Tereszva)–Királyháza járaton.

A helyszínre érkező tűzoltók megállapították, hogy a szerelvény motorterében ég a dízel üzemanyag. A tűz keletkezésének pillanatában a vonaton 80 utas tartózkodott, valamint a mozdonyvezető és annak segédje. Közülük hatvanöten önerőből hagyták el a szerelvényt, további 15 embert a DSZNSZ munkatársai evakuáltak.

A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk a lángok átterjedését a vagonokra. Két órával a riasztást követően eloltották a tüzet.

A sérült szerelvényt bevontatták a huszti állomásra. A vasútvonalon ismét megindulhatott a forgalom. A tűzeset következtében senki nem sérült meg.

Korábban az UNN közölte, hogy Ukrajnában idén eddig közel ezer ember vesztette életét tűzesetekben.

(unn.com.ua/Kárpátalja)