Lengyelellenes provokációt előztek meg Kijevben

2017. július 8., 15:14 , 861. szám

A rendőrség és az Ukrán Biztonsági Szolgálat őrizetbe vett mintegy kéttucat személyt, akik provokációt terveztek a Lengyel Köztársaság diplomáciai intézménye előtt Kijev központjában – jelentette az Ukrajinszka Pravda pénteken este Szerhij Knyazevnek, a nemzeti rendőrség vezetőjének Facebook-bejegyzése alapján. A tájékoztatás szerint az előállítottak fel voltak fegyverkezve.

„Több mint kéttucat ismeretlen polgárt állítottak elő, akik a Kreml propagandájának eszközévé válhattak volna. Az előállítottaktól fegyvereket, lőszert, gázspray-ket, elektrosokkolókat, késeket, gyújtófolyadékokat, álarcokat, plakátokat és egyéb, a provokációhoz előkészített eszközöket koboztak el” – közölte Knyazev.

A tervezett provokáció célja Ukrajna és Lengyelország jószomszédi viszonyának aláásása lehetett, valamint Ukrajna diszkreditálása a nemzetközi közösség szemében – véli a rendőrség.

„A rendelkezésre álló információk szerint ez egy újabb eleme az Oroszországi Föderáció által országunk ellen folytatott »hibrid« háborúnak” – írta a nemzeti rendőrség vezetője.

„Mindezek az előkészületek egy »helyes kép« kialakítását célozták az európai tömegtájékoztatási eszközök számára a Lengyel Köztársaság konzuli osztálya körüli zavargásokról Ukrajna fővárosának központjában” – mutatott rá Szerhij Knyazev.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)