Kiütéses Dinamo-siker

Labdarúgás

2017. augusztus 2., 08:44 , 864. szám

A 3. fordulóban tovább folytatta győzelmi szériáját a Di­na­mo Kijev az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Alekszandr Hac­kevics csapata hazai pályán aratott kiütéses győzelmet a Kárpáti Lviv fölött.

A soraiban Kádár Tamást végig a pályán tudó fővárosi alakulat már az első játékrészben eldöntötte a három pont sorsát, a vendégek nem igazán tudtak kellő ellenállást kifejteni a hazai rohamokkal szemben. A D betűsöknél Cigankov mesterhármassal vette ki a részét a fölényes győzelemből.

A 95. percben szerzett Blanco-találattal tudott csak nyerni idegenben a bajnok Sahtar Donyeck, amely hátrányból fordította meg a találkozót a Sztal Kamenszkoje vendégeként.

Továbbra sincs pontja a Csornomorec Odesszának, amely ezúttal az újonc FK Mariupol vendégeként szenvedett sima vereséget. Jól helytállt az élvonal másik újonca, a Veresz Rovno is, amely az Európa-ligás Olimpik Donyeck vendégeként ikszelt.

Eredmények: Dinamo Ki­jev–Kár­pá­ti Lviv 5-0, Sztal Ka­mensz­ko­je–Sah­tar Do­nyeck 1-2, Vorszk­la Pol­ta­va–Zir­ka Kro­piv­nic­kij 2-1, FK Ma­riu­pol–Csor­no­mo­rec Odessza 3-0, FK Olek­szand­ri­ja–Zor­ja Lu­hanszk 1-1, Olim­pik Do­nyeck–Veresz Rovno 0-0.

Három játéknapot követően első a Dinamo Kijev 9 ponttal, őket egyformán 6-6 ponttal követi a Sahtar, a Sztal és a Vorszkla. A tabella utolsó helyén szerénykedő Csornomorecnek még nincs pontja.

(tamási)