Zárt kapuk mögött nem ment a Dinamónak

Labdarúgás

2017. szeptember 27., 08:30 , 872. szám

Az első kör utolsó előtti, összességében a 10. fordulót rendezték az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, amelynek az volt a legnagyobb meglepetése, hogy a 12 együttes közül egyedül csak a Sahtar Donyeck tudott nyerni.

A többi találkozó, így az újonc Veresz Rovno kijevi vendégszereplése is, döntetlenre végződött.

A Kádár Tamással a soraiban felálló fővárosiak zárt kapuk mögött játszották a 90 percet, ezt a szankciót még a Szuperkupáért vívott meccsen tanúsított szurkolói magatartás miatt alkalmazta a szövetség Olekszandr Hackevics csapatával szemben. Jarmolenko távozásával a D betűsök hatékonysága érezhetően csökkent, és bár Mbokani és Bujalszkij révén most is voltak helyzeteik, de mégsem tudták bevenni a szívósan küzdő rovnóiak kapuját.

Eredmények: Zirka Kropivnickij–Sahtar Donyeck 2-4, Dinamo Kijev–Veresz Rovno 0-0, Sztal Kamenszkoje–Olimpik Donyeck 1-1, FK Mariupol–FK Olekszandrija 1-1, Kárpáti Lviv–Csornomorec Odessza 1-1, Vorszkla Poltava–Zorja Luhanszk 1-1.

Győzelmével a Sahtar ismét egyedüliként vezeti a tabellát 25 ponttal a 23 pontos Dinamo és a 18 pontjával harmadik Vorszkla előtt.

(tamási)