Hitelbe vásárolt autókat adtak el a szélhámosok

Se autó, se pénz!

2012. február 3., 09:00 , 577. szám

Kárpátalján szélhámosokat lepleztek le, akik hitelbe vásárolt külföldi márkájú autókat adtak el – közölte a belügyminisztérium szervezett bűnözés elleni küzdelemmel foglalkozó főosztályának sajtószolgálata.

Ivan Nemes, a Kárpátaljai Megyei Belügyi Főosztály szervezett bűnözés elleni küzdelemmel foglalkozó osztályának (UBOZ) vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a csoport élén egy 38 éves munkácsi nő állt. Három társával együtt olyan áldozatokat szemeltek ki, akik hitelbe vásároltak autót és épphogy elkezdték a hitel törlesztését. Megkörnyékezték a mit sem sejtő áldozataikat, és a bizalmukba férkőzve bérbe vették az autókat, meggyőzvén azok tulajdonosait arról, hogy átvállalják a hiteltörlesztést. Azonban a szélhámosoknak eszük ágában sem volt bérleti díjat fizetni és hitelt törleszteni. Az autókat közjegyző által is hitelesített(!) hamis meghatalmazásokkal értékesítették Csernovci megyében.

A szélhámosokat őrizetbe vették, akikre az áldozataiknak összességében több mint 1,5 millió hrivnya kárt okozó bűncselekményekért a büntetőtörvénykönyv ide vonatkozó cikkelyeinek értelmében fejenként akár 12 év börtönbüntetés is kiszabható. Megtalálták a szélhámosok által kicsalt, majd értékesített közel 30 személygépkocsit is.

(B.J./mukachevo.net)