Két meccsből két pont Herszonból

Kézilabda

2017. október 11., 08:22 , 874. szám

Felemásra sikeredett az Ungvári Kárpáti női kézilabdázóinak herszoni szereplése az országos élvonalbeli bajnokság legutóbbi fordulójában, hiszen Borisz Petrovszkij csapata egy viszonylag sima vereség után, ha lehet még simábban győzött a vendéglátókkal szemben.

Az első találkozó első felvonása után még 10-10-es döntetlenre állt a Dnyiprjanka és a Kárpát csatája, ami izgalmas véghajrát sejtetett. A második harminc percben aztán a vendéglátók állva hagyták az ungváriakat, és az összességében 7 gólig jutó Szorokina vezérletével 25-19-re megnyerték a találkozót. A Kárpáti soraiban Lezinszka volt a legeredményesebb 4 találattal.

A másnapi visszavágó aztán valóban azzá sikeredett, hiszen az ezúttal jobban összpontosító vendégek már az első 30 percben 14-10-re vezettek. Fordulás után tovább nőtt a két csapat közötti különbség, és végül a Kárpáti 31-20-ra nyert a Dnyiprjanka ellen. A kárpátaljai együttes soraiban ezúttal Lezinszka és Kompaniec voltak a húzóemberek, mindketten 9 gólig jutottak.

Két fordulót követően már csak a címvédő Halicsanka Lviv áll pontveszteség nélkül, vagyis 8 ponttal. A második Kárpátinak 6, a harmadik Szpartak Kijevnek 4 pontja van.

(jéel)