Hivatali helyzettel való visszaélés miatt indult eljárás a técsői ügyész ellen

2017. október 11., 10:20 , 875. szám

Hivatali helyzettel való visszaéléssel és illegális játéktermek „fedezésével” gyanúsították meg Kárpátalján a técsői ügyészség ügyészét – jelentette az Ukrajinszka Pravda Larisza Szarhannak, a legfőbb ügyész szóvivőjének a Facebook közösségi oldalon megjelent tájékoztatása nyomán.

„Jurij Lucenko legfőbb ügyész kárpátaljai munkalátogatása során felkereste a Técsői Városi Ügyészséget a jelzett ügyészség vezetőjének hivatali helyzetével való visszaélésére vonatkozó panaszok miatt” – írja a szóvivő.

Ezzel egy időben a Legfőbb Ügyészség (GPU) Általános Felügyelete házkutatásokat tartott, melyek során a városban nyolc teremre bukkantak, ahol 90 illegális játékautomata működött.

A Técsői Városi Ügyészség vezetőjének egy sor kérdést tettek fel a járás lakosságának az illegális játéktermek működésére, az ügyészség tétlenségére, valamint az illegális üzleti tevékenységnek az igazságszolgáltatási szervek általi „fedezésére” vonatkozó számos panaszával kapcsolatban, derül ki Szarhan tájékoztatásából.

A GPU Általános Felügyeletének munkatársai Ungvárra kísérték a técsői ügyészt a nyomozati cselekmények lefolytatására.

„Ha a helyi ügyész nem veszi észre az illegális fakivágást és a játékautomatákat, az azt jelenti, hogy nem dolgozik… Ha nincsenek büntetőeljárások, akkor önök miért kapják a fizetésüket?” – vetette fel Lucenko a técsői ügyészség munkatársaihoz fordulva.

Az ügyben hivatali visszaélés miatt folytat büntetőeljárást a Legfőbb Ügyészség Általános Felügyelete nyomozati főosztályának az ügyészek és ügyészségi dolgozók által elkövetett bűncselekmények előzetes vizsgálatát végző osztálya.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)