Újabb negatív jelenléti rekord a parlamentben

2017. október 24., 12:26 , 876. szám

Októberben a parlamenti képviselők a korábbiaknál is ritkábban látogatták a Legfelső Tanács plenáris üléseit – derül ki az Ukrán Választók Bizottságának (KVU) felméréséből, amelyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

A tájékoztatás értelmében októberben a 422-ből átlagosan 318 honatya regisztrált a parlament ülésein, ami a legrosszabb mutató 2017-ben. Korábban februárban mérték a legszerényebb látogatottságot, amely akkor ülésenként átlagosan 326 képviselőt tett ki.

Csupán a képviselők 33%-a jelent meg a parlament valamennyi ülésén, míg hatan egyetlen alkalommal sem bukkantak fel az ülésteremben, 58-an pedig az ülések több mint feléről hiányoztak.

A KVU adatai szerint egyetlen ülésen sem voltak jelen októberben Jevhen Bakulin és Vagyim Rabinovics (Opozicijnij Blok), Dmitro Jaros és Vjacseszlav Konsztantinovszkij (függetlenek), valamint a szökésben lévő Olekszandr Oniscsenko és Szerhij Kljujev. A KVU-nál megjegyzik, hogy Jevhen Bakulin és Dmitro Jaros már szeptemberben sem járt a parlamentbe.

Ami a frakciókat és képviselőcsoportokat illeti, a Vidrodzsennyában a legrosszabb a látogatottsági mutató, és Petro Porosenko Blokkjában a legjobb.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)