Eldőlt, ki fog árulni a Kárpátaljai Beaujolais–2017 fesztiválon

2017. november 16., 11:54

Ungváron árverést tartottak az ételeket kínáló vállalkozók részére. Azért volt szükség nyílt aukcióra, mert kétszer annyi kereskedelmi egység akart részt venni a háromnapos fesztiválon, mint ahány, ételféleségek árusítására szolgáló pavilon rendelkezésre áll. Azok nyertek, akik a legmagasabb árat kínálták.

Öt vállalkozó – akik 14,5 ezer, 16 ezer, 17 ezer és ketten pedig 20-20 ezer hrivnya helypénzt ajánlottak fel – árusíthatja termékeit a november 17–19. között tartandó eseményen. A pénzösszeget a fesztivál kezdete előtt át kell utalniuk az UzsFeszt vállalat számlájára.

Ungvárról és az Ungvári járásból, Munkácsról és a Munkácsi járásból, Husztról és Lembergből összesen 10 vállalkozó nyújtotta be a jelentkezését – közölte az Ungvári Városi Tanács sajtószolgálata.

Ezenkívül mintegy 20 pavilonban sajtokat, mézet és édességeket fognak árulni. Ezek a vállalkozók 3 ezer hrivnyát fizetnek a 3 napért.

Az első hordó újbort hagyományosan a polgármester, Bohdan Andrijiv veri csapra a Volosin és a Korzó utcák kereszteződésében csütörtökön, november 16-án. A népünnepély kezdete 19.00. A fesztivál hivatalos megnyitójára szombaton, november 18-án kerül sor.

A fesztivál sztárfellépője a kárpátaljai Rock-H zenekar lesz. A Bagolyvár pincéibe ingyenes a belépés.

(pmg.ua/RV)