Rock-karácsony Beregszászban

Metálzenével ünnepeltek

2012. január 6., 09:00 , 573. szám

Beregszászban de­cember 28-án másodízben került megrendezésre a Rock-karácsony címet viselő rendezvény, melyen a rockzene különböző műfajait képviselő öt együttes szórakoztatta a zeneimádó lelkes közönséget. A rockzenészek és rajongóik találkozójának színhelye ezúttal a Szojuz étterem volt.

Elsőként a beregszászi és derceni zenészekből verbuválódott Black Sun együttes adott elő számokat klasszikus heavy metal együttesektől, többek között az AC/DC együttes egyik nagysikerű dalának a feldolgozását. A fiúk az együttes saját dalaiból is ízelítőt adtak.

A Black Sun formációt követően az ugyancsak heavy metalt játszó beregszászi Whiplash zenekar lépett fel. Ők neves magyar és külföldi együttesek, többek között a Metallica és a Moby Dick szerzeményeinek feldolgozásával teremtettek jó hangulatot a lelkes rockzenerajongók körében.

A továbbiakban a death metal zenei műfaj képviselője, a beregszászi Aftermath együttes vette át a színpadot. A srácok apait-anyait beleadva adták elő a Megadeth, a Sepultura, a Tankcsapda és más legendás együttesek dalait. Produkciójuk szintén nagy sikert aratott.

A közönség üdvrivalgása közepette lépett a színpadra a heavy metal stílusban jeleskedő Radar együttes. A 2005 januárjában Kisvárdán alakult metálbanda számos saját dallal örvendeztette meg a közönséget, de a magyar rockzene klasszikusaitól is játszottak dalokat. A Kárpátalján nem először koncertező együttes fellépését követően tagjai áradozva nyilatkoztak a kiváló hangulatról és a rockzenét imádó lelkes közönségről.

A rendezvény záróakkordja a 2009-ben Beregszászban alakult öttagú The Judas Priest Tribute Band fellépése volt. A heavy metál zenei stílusban jeleskedő együttes mind külsőségekben, mind előadásmódban az anyazenekarhoz, a Judas Priesthez hűen adta elő a brit metálcsapat klasszikusait: Metal Gods, The Ripper, Hell patrol, Breaking the law, a Victime of Change és számos más Judas Priest-dalt, amelyeket vastapssal köszönt meg a lelkes közönség. A koncert a szokásos Priest-zárótétellel, a Living After Midnighttal fejeződött be.

Az immár hagyományossá váló Rock-karácsony idén is igen tartalmas és jó hangulatú volt, s a szervezők reményei szerint ez a továbbiakban is így lesz.

Baráth József