Halálra égett egy hajléktalan

2018. február 28., 09:39 , 893. szám

A hajléktalan ungvári asszonynak a dohányzás okozta a vesztét. Társát súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba – jelentette a Zakarpattya Online.

Az operatív mentőszolgálatot február 26-án délelőtt az ungvári Szvoboda tábornok utcai épület lakói értesítették telefonon arról, hogy a lépcsőházban sűrű füst gomolyog.

A riasztás nyomán kiszállt az esethez a 14. számú állami tűzoltó és mentőalakulat 15 fős csapata négy járművel.

A helyszínen magállapítást nyert, hogy a földszintről az első emeletre vezető lépcsőfordulóban keletkezett tűz, ahol egy nő élettelen testére és egy égési sérüléseket szenvedett férfira bukkantak. Az utóbbit a mentők haladéktalanul a megyei kórház intenzív osztályára szállították. Az áldozat testfelületének mintegy 50%-án szenvedett másod- és harmadfokú égési sérüléseket.

A tűzoltók percek alatt eloltották a lángokat. A lépcsőházat betöltő sűrű füst miatt a lánglovagok 15 lakónak segítettek kijutni az épületből a friss levegőre.

A sértett egy városi hajléktalan elmondása szerint barátnőjével italozott és dohányzott a lépcsőházban. A nő ruhája ekkor kapott lángra, ami végzetesnek bizonyult – közölte a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának Kárpátaljai Megyei Főosztálya.

ntk