Ukrán Kupa: tisztes helytállás a Sahtar ellen

Labdarúgás

2012. november 9., 09:00 , 617. szám

Több mint egy órán keresztül hősiesen helytállt az Ungvári Hoverla a Sahtar Donyeck elleni Ukrán Kupa nyolcaddöntőn, végül a hajrában realizálódott a két csapat közti különbség, és a címvédő sima győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé.

A kárpátaljai megyeszékhelyen közel nyolcezren voltak kíváncsiak a BL-győztes Chelsea-t verő Sahtarra, no meg a hazai kedvencekre, akik különböző okok miatt közel egy csapatra való játékost nélkülöztek. Olekszandr Szevidov együttese Nagy, Babenko, Odonkor, Koszirin, Dzsakobija, Miscsenko, Jeliszejev és Rajcevic nélkül volt kénytelen felvenni a küzdelmet a legnagyobb sztárjait pihentető ellenféllel.

Gól nélküli első félidőt követően aztán Mircea Lucescu is váltott, hadba küldte Williant és Fernandinhót és bejött a húzása: az 50. percben Fernandinho szerzett vezetést a Sahtar számára, de nem sokkal később Lopez büntetőből egyenlített. A 64. percben a Sahtar is 11-eshez jutott, de Mhitarjan lövését az amúgy jól védő Jaskov kapus hárította. Sajnos, nem sokáig örülhettünk a csodát jelentő döntetlenben, a 68. és a 75. perc között Teixera, Luiz Adriano és Willian is gólt szerzett, kialakítván ezzel a 4-1-es végeredményt. A hátralévő időben a Sahtar már csak az eredmény tartására törekedett, a Hoverlában pedig nem volt elég erő a javításhoz.

A kupanap rangadóját Lembergben játszották, ahol meglepetésre a bajnokságban a kiesés ellen küzdő hazaiak hosszabbítás után 2-1-re verték a Metaliszt Harkivot.

A másik két kupapárharc eredménye: Dnyipro–Illicsivec Mariupol 2-0, Vorszkla Poltava–Tavrija Szimferopol 2-3.

A már 2013-ban sorra kerülő negyeddöntők párosítása: Arszenal Kijev–Csornomorec Odessza, Voliny Luck–Dnyipro, Sahtar Donyeck–Kárpáti Lviv, Szevasztopol–Tavrija Szimferopol.

(tamási)