A Pénzügyminisztérium számít az IMF következő hitelrészletére

2018. június 11., 13:09

Ukrajna nem számol olyan forgatókönyvvel, amely szerint az ország nem jut hozzá a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hitelének ötödik részletéhez – jelentette ki Okszana Markarova megbízott pénzügyminiszter a Financial Timesnak adott interjújában, amelyet az UNN idéz.

„Mindenképpen fontos számunkra, hogy a programban maradjunk. Nem számolunk olyan helyzettel, amelyben nem jutunk hozzá az IMF pénzéhez” – jelentette ki.

Markarova jelezte, hogy jelenleg folynak a tárgyalások az IMF-fel a „gáz áráról és az energetikai piac reformjáról”. „Reméljük, hogy ezek hamarosan lezárulnak, és arra számítunk, hogy ősszel megkapjuk a részletet az IMF-től. Minél előbb megkapjuk, annál jobb… ez annak lesz a bizonyítéka, hogy haladunk reformprogramunk végrehajtásával, és nagyon jó jelzés lesz a befektetőknek” – tette hozzá a megbízott tárcavezető.

Az UNN emlékeztet, a miniszteri kabinet azután nevezte ki Okszana Markarova első miniszterhelyettest megbízott tárcavezetővé, hogy a kormányfő indítványára a parlament június 7-én felmentette tisztségéből Olekszandr Daniljuk pénzügyminisztert.

(unn.com.ua/Kárpátalja)