ZNO: Közölték az első ponthatárokat

2018. június 15., 10:14

Az Ukrán Oktatásminőség-értékelési Központ (UCOJAO) szakértői bizottsága döntött a külső független értékelésen (ZNO) való megfelelést jelentő alsó ponthatárokról ukrán nyelvből és irodalomból, matematikából, biológiából és idegen nyelvekből – jelentette az Ukrinform.

A testület az alsó ponthatárt ukrán nyelvből és irodalomból 23 tesztpontban, matematikából 10 tesztpontban, biológiából 22 tesztpontban, angol, német, francia és spanyol nyelvből pedig egyaránt 19 tesztpontban határozta meg.

Az UCOJAO tájékoztatása szerint az alsó ponthatárt ukrán nyelvből és irodalomból a vizsgázók 86%-a érte el, ugyanakkor matematikából 81%, biológiából 92%, angol nyelvből 87%, német nyelvből 82%, francia nyelvből 86%, spanyol nyelvből 88% birkózott meg a vizsgával.

A vizsgaeredmények a jelzett tárgyakból június 15-én jelennek meg a vizsgázók információs oldalain, illetve válnak hozzáférhetővé az érintett oktatási intézmények vezetői számára.

Az Ukrinform emlékeztet, hogy május 22. és június 13. között összesen 11 tárgyból került sor külső független értékelésre: ukrán nyelv és irodalom, Ukrajna története, matematika, biológia, kémia, fizika, földrajz, angol nyelv, német nyelv, spanyol nyelv, francia nyelv.

(ukrinform.ua/Kárpátalja)