Sepsiszentgyörgy: Képviselői iroda nyílik a székelyföldi románokat ért hátrányos megkülönböztetések kivizsgálására

2018. július 11., 09:22 , 912. szám

Catalin Ivan román szociáldemokrata európai parlamenti képviselő Sepsiszentgyörgyön fog képviselői irodát nyitni, hogy feltérképezze a székelyföldi románokat ért hátrányos megkülönböztetési eseteket.

Ezt az EP-képviselő jelentette be múlt pénteken Marosvásárhelyen egy sajtótájékoztatón és közölte: Dan Tanasa bloggerrel kötött partnerséget.

Tanasa egy hírhedt magyarellenes újságíró, aki évek óta folyamatosan jelentgeti fel a bíróságokon a romániai magyar önkormányzati vezetőket, politikusokat és hivatalnokokat a magyar nyelv és a székely zászló használata miatt.

Ivan elmondta, információkat akar gyűjteni a székelyföldi románokat ért hátrányos megkülönböztetési esetekről azért, hogy az Európai Parlamentben lebontsa a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) „hazug propagandáját”.

Elmondta: ő lesz az egyedüli EP-képviselője a székelyföldi románoknak, mert az RMDSZ képviselői Ivan szerint Budapesten tartják a pártgyűléseket, Bukarestbe esetleg csak látogatóba mennek, az RMDSZ EP-képviselői valamennyien „nyíltan vállalják, hogy Magyarország oldalán állnak”.

(MTI/Kárpátalja)