Az Olekszandrija ugrott az élre

Labdarúgás

2018. augusztus 15., 08:04 , 917. szám

Csonkára sikeredett az ukrán Premjer Liga 4. fordulója, hiszen a listavezető Dinamo Kijev mariupoli vendégjátékát későbbi időpontban, szeptember 26-án pótolják majd.

A fővárosiakkal társbérletben első FK Olekszandrija tovább folytatta hibátlan szereplését. Az egykoron Ungváron is edzősködő Volodimir Saran által irányított kiscsapat negyedik mérkőzését is győzelemmel abszolválta: ezúttal az eddig még pontot sem szerző Arszenal Kijevet győzte le egyetlen góllal.

A címvédő Sahtar Donyeck az új idényben először játszott megnyugtatóan, aminek a Vorszk­la Poltava látta a kárát.

Egy gondolat erejéig visszatérve még a Dinamo Kijevhez, a fővárosi klub leigazolta az alacsonyabb osztályú Dnyipro–1 tehetséges csatárát, Vlagyiszlav Szuprjahát, ami önmagában még nem lenne szenzáció, de a megbízható forrásból kiszivárgott 6 millió eurós vételárra már minden bizonnyal sokan felkapják a fejüket…

Az öt évre szerződtetett ifjú gólvágó  esetleges továbbadási vételárából 50 %-ban részesülő anyaegyesület, a hírek szerint, a játékos sikeres szereplése esetében további jutalékokban is részesülhet.

Eredmények: FK Olekszandrija–Arszenal Kijev 1-0, Sahtar Donyeck–Vorszkla Poltava 4-1, Olimpik Donyeck–FK Lviv 1-1, Kárpáti Lviv–Zorja Luhanszk 0-1, Csornomorec Odessza–Gyeszna Csernyihiv 1-0.

A Dinamo Kijev–FK Olekszandrija rangadóval színesített 5. forduló előtt a listavezető Olekszandrijának 12, a Sahtarnak, és az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Dinamónak 9-9 pontja van.

(tamási)