Az ukrajnai megyék közül Kárpátalján a legrosszabbak a ZNO-eredmények

2018. szeptember 6., 16:26 , 921. szám

A megyéknek a külső független értékelésben (ZNO) részt vett összes személy által valamennyi tárgyból elért átlagpontszáma alapján, a megírt tesztek számának figyelembevételével és iskolák szerinti bontásban összeállított rangsorát a Zakarpattya Online ismertette az osvita.ua nyomán.

A tájékoztatás értelmében országosan a Lembergi (Lvivi) Ivan Franko Nemzeti Egyetem Lembergi Fizika és Matematika Bentlakásos Líceuma szerezte meg az első helyet, a második a Kijevi 145. Számú Természettudományi Líceum lett, harmadikként pedig az ugyancsak fővárosi Intelekt Líceum végzett. Az első tíz közé összesen hat fővárosi oktatási intézmény került be két dnyiprói és egy-egy lembergi, illetve harkivi iskola mellett.

A megyék rangsorában Lemberg megye végzett az első helyen, majd Cserkasszi és Kijev megyék következnek. A rangsor végén találjuk Csernyivci és Kárpátalja megyéket.

Ami a megyeközpontokat illeti, Kijev mögött Lemberg és Ternopil következik. A legrosszabb eredmények Mikolajivban és Csernyivciben születtek.

(zakarpattya.net.ua/Kárpátalja)