A posta nem akarja kézbesíteni a nyugdíjakat

2018. október 28., 13:29 , 928. szám

Két hónap múlva, 2019-től az Ukrposta felhagyhat a nyugdíjak kézbesítésével – jelentette az UNIAN hírügynökség és a 112.ua Ihor Szmiljavszkijnak, az állami vállalat igazgatójának tájékoztatása nyomán.

„2019. január 1-jétől nem kézbesítjük a nyugdíjakat, bezárunk 5–7 ezer postahivatalt, elbocsátjuk az adminisztratív és termelési személyzet egy részét” – jelezte Szmiljavszkij.

Hozzátette, a vállalat a postai-logisztikai és pénzügyi szolgáltatások kiépítésére szándékozik összpontosítani a városokban, illetve azokon a helyeken, ahol ez célszerű és jövedelmező. Az „univerzális szolgáltatások” ugyanakkor változatlanul országszerte igénybe vehetők maradnak – tette hozzá.

Korábban az Ukrposta figyelmeztetett, felhagynak a nyugdíjak kézbesítésével, amennyiben nem állapítanak meg új tarifát erre a szolgáltatásra, miután a lakossági nyugdíjak folyósításából a vállalatnak egymilliárd hrivnya vesztesége származott ebben az esztendőben.

Volodimir Hrojszman miniszterelnök a bejelentésre reagálva kijelentette, az Ukrpostának állami vállalatként a polgárokra kell dolgoznia. A vezetőknek meg kell oldaniuk a problémákat ahelyett, hogy döntéseik túszaivá tennék az embereket – mondta hozzátéve, amennyiben a menedzsment nem érzi át a vállalat társadalmi funkciójának fontosságát, javasolja, keressenek maguknak más munkahelyet. Jelezte továbbá, a posta továbbra is kézbesíteni fogja a nyugdíjakat.

(zn.ua/112.ua/Kárpátalja)