Porosenko menesztette a Csernyivci megyei kormányzót

2018. november 24., 14:52 , 932. szám

Petro Porosenko elnök rendeletével felmentette tisztségéből Olekszandr Fiscsukot, a Csernyivci Megyei Állami Adminisztráció vezetőjét – jelentette a Dzerkalo Tizsnya (DT) hetilap internetes változata.

„Felmenteni Fiscsuk Olekszandr Heorhijovicsot a Csernyivci Megyei Állami Adminisztráció elnökének tisztéből benyújtott kérvényének megfelelően” – olvasható az államfő weboldalán megjelent rendeletben.

Fiscsuk 2015. február 5. óta töltötte be a kormányzói tisztséget a Kárpátaljával szomszédos megyében. Azt megelőzően, 2012 és 2014 között a Batykivscsinának a 202. számú egyéni választókerületben megválasztott parlamenti képviselője volt.

A DT emlékeztet, hogy nemrég Petro Porosenko leváltotta tisztségéből Jurij Harbuz Luhanszk megyei kormányzót, akit ugyanazzal az indoklással menesztettek, mint Fiscsukot, vagyis „benyújtott kérvényének megfelelően”.

Az államfő az utóbbi hetekben Harbuzon és Fiscsukon kívül további két kormányzót váltott le: Olekszandr Horhannak a Kijevi, Jurij Tkacsenkónak pedig a Cserkasszi Megyei Állami Adminisztráció éléről kellett távoznia.

(zn.ua/Kárpátalja)