Győzelemmel zárta az évet a Sahtar és a Dinamo

Labdarúgás

2018. december 12., 08:44 , 934. szám

A listavezető és címvédő Sahtar Donyeck, valamint a számára nem megszokott ezüstéremért harcban lévő Dinamo Kijev is magabiztos győzelemmel zárta az idei esztendő utolsó bajnoki fordulóját az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

A Bajnokok Ligájában sorsdöntő találkozóra készülő Sahtar különösebb megerőltetés nélkül győzött 3-0-ra a Mariupol vendégeként, és jelentős pontelőnnyel fordulhat a tavaszi folytatásra.

Annál is inkább, mivel az eddig a második helyen lévő Olekszandrija váratlanul hazai környezetben szenvedett vereséget az idei pontvadászatban már nem egy meglepetést okozó FK Lvivtől.

Az olekszandrijai botlást maximálisan kihasználta a soraiban végig Kádár Tamással küzdő Dinamo Kijev, amely a Kárpáti Lviv otthonában ért el fölényes sikert. A fővárosiak soraiban mesterhármast elérő Cigankov első találata különösen szépségdíjasra sikeredett, a fiatal csatár mintegy 40 méterről elvégzett szabadrúgásból vette be az ellenfél kapuját.

A 18. forduló eredményei: Mariupol–Sahtar Donyeck 0-3, Kárpáti Lviv–Dinamo Kijev 0-4, Olekszandrija–Kárpáti Lviv 1-2, Zorja Luahsznk–Arszenal Kijev 3-0, Csornomorec Odessza–Vorszkla Poltava 0-1, Olimpik Donyeck–Gyeszna Csernyihiv 1-1.

A bajnoki tabellát a Sahtar vezeti 45 ponttal a 38 pontos Dinamo előtt, harmadik az Olekszandrija 36 ponttal. Az alsóházban a 12 pontos Csornomorec és a 8 pontjával abszolút sereghajtó Arszenal Kijev telel kieső helyen.

(tamási)