A magyar iskolaválasztás érdekében 20 ezer határon túli óvodásnak küld karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetség

2018. december 12., 10:18 , 934. szám

A Rákóczi Szövetség évek óta elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztásában. Éppen ezért karácsonyig a Kárpát-medence közel ezer településén összesen 20 ezer magyarul beszélő óvodáshoz juttatja el a szövetség azt a Mátyás királyról szóló mesekönyvet, melynek részét képezi a szülőket megszólító és magyar iskolaválasztásra bátorító levél.

A Rákóczi Szövetség meggyőződése szerint az, hogy a határon túli magyarok anyanyelvükön tanulhassanak, a legfontosabb tényező a gyermek felnőttként remélt boldogulása és a magyar közösségek megmaradása szempontjából is.

Az iskolaválasztási kampány sikere érdekében az ősz folyamán négy óvodapedagógus-találkozót szervezett a szövetség 600, a magyar iskolaválasztás tekintetében kulcspozícióban lévő óvónő részvételével.

A programban érintett óvodák részére egy pályázatot is meghirdetett a Rákóczi Szövetség azzal a céllal, hogy a karácsonyi időszakban minél több színvonalas közösségi eseményre kerüljön sor, ahol a gyermekek ajándékai a szülőknek szóló üzenettel együtt átadhatók.

November 23-ig 200 Kárpát-medencei magyar óvoda vagy magyar óvodai csoport nyújtotta be pályázatát, közülük 186 pályázat támogatásáról döntött a szövetség 19 825 000 forint, vagyis több mint 60 ezer euró értékben.

(vajma.info/Kárpátalja)