Elkezdődött a verbőci közpark felújítása a BGA Zrt. jóvoltából

Olvasói levél

2018. december 20., 10:23 , 935. szám

Verbőc és Feketepatak társközségek közös központjában még a szovjet érában elkezdődött egy park kialakítása, mely a közösségi élet egy meghatározó helyszíne lett volna. Azonban a kerítés felépítése és a fák telepítése után abbamaradtak a munkálatok, s a park évtizedeken át félkész, látogathatatlan állapotban volt.

Ezen a helyzeten szeretett volna változtatni a KMKSZ Verbőci és Feketepataki Alapszervezete és a helyi önkormányzat. A képviselő-testület és az alapszervezet aktív tagjai megtisztították az elbozótosodott terület egy részét, padokat és kültéri hulladékgyűjtőket helyeztek ki, melyeket a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-től kapott pályázati támogatásból sikerült megvásárolni. Ennek eredményeként a park rendezett, kulturált külsőt öltött, azonban a munka még nem ért véget. A következő lépés a kivilágítás és a sétányok kialakítása lenne, s így a terület a lakosság minden rétege és korosztálya számára egyaránt kihasználhatóvá válna, helyszínt biztosíthatna a különböző rendezvényeknek, közösségi eseményeknek. Reméljük, a 2019-es év folyamán ezekre a problémákra is találunk megoldást.

Ezúton is köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetségnek a projekthez nyújtott támogatást!

A. E.