KRISZ-koncert Guton

2018. december 19., 09:24 , 935. szám

Advent harmadik vasárnapján az I. világháború guti áldozataira emlékeztek a helyi református templom kertjében. A presbitérium és a KMKSZ-alapszervezet képviselői, valamint Sin József, a Beregszászi Járási Tanács elnöke megkoszorúzták a 100 évvel ezelőtt véget ért háború hőseinek helyi emlékművét.

A megemlékezés a guti református templomban folytatódott, ahol Fekete Erika presbiter köszöntötte a megjelenteket, majd a KRISZ együttes adott az alkalomhoz illő, felejthetetlen koncertet, hitében és nemzettudatában is megerősítve a helyi közösséget. A legnagyobb tapsot a hároméves Kovács Áron kapta, aki a KRISZ legfiatalabb tagja, de ennek ellenére énekelt és szavalt is a koncert alatt.

A KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete és a Guti Református Egyházközség presbitériuma által adventi ajándékként szervezett meghitt templomi alkalom végén Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének és a Beregszászi Járási Tanácsnak az elnöke mondott záróbeszédet, megköszönve a KRISZ együttes lélekemelő műsorát. Az első világháború kapcsán megemlítette, hogy a kelet-ukrajnai fronton idén is lövészárkokban töltik a karácsonyt a katonák. Mindannyiunk közös óhaja, hogy érvényesüljenek a béketörekvések, hogy nem kelljen többé senkinek lövészárokban tölteni a legszentebb ünnepet.

dózsa