Bugár számára elképzelhetetlen, hogy a koalíció közös elnökjelöltje legyen

2019. január 9., 10:29 , 937. szám

Bugár Béla, a szlovákiai Most–Híd elnöke számára elképzelhetetlen, hogy az összes koalíciós párt közös államfőjelöltje legyen. A Smer–SD és az SNS pártok még nem jelentették be, kit indítanak az idei elnökválasztáson. A Most–Híd néhány hónapja megpróbált megegyezni egy közös jelöltben, sikertelenül, így minden koalíciós párt saját jelöltet indít.

„El tudják képzelni, hogy a legerősebb parlamenti párt ma ne indítana saját jelöltet? Én nem. Ezt nem engedhetik meg maguknak” – jelentette ki a pártelnök.

Bugár attól tart, hogy a jelöltek magas száma miatt a választások második fordulójában teret nyerhet a szélsőségesség.

„Van rá esély. Például Harabin jól teljesít a felméréseken. És ő egy szélsőséges nézeteket valló ember. Viszont az emberek fognak dönteni” – nyilatkozta Bugár, akinek célja, hogy bekerüljön a második körbe.

Ha megnyerné az elnökválasztást, el kellene hagynia a pártját. Bugár szerint a Most–Híd pártban már fontolgatják, ki lehetne az utódja. A jelenlegi elnök nem említett neveket, csak annyit mondott, hogy mindenképpen egy ismert politikusról lenne szó.

„Beszélünk róla, de még nem tartunk itt. Ha nyernék, lenne elég idő megválasztani a pártelnököt. Ő nem lehet egy ismeretlen valaki. Csak ismert, végrehajtó hatalmi tisztségekben is látható emberek jöhetnek számításba” – tette hozzá.

(ma7/TASR/vajma.info/Kárpátalja)