Másodszor rendezték meg az Összetartozás Kupát Bonyhádon

2019. január 9., 10:16 , 937. szám

Másodszor rendezték meg szombaton az Összetartozás Kupa amatőr labdarúgótornát Bonyhádon, ezúttal két határon túli magyar csapat részvételével.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a város országgyűlési képviselője az MTI-nek elmondta: Bonyhád idén felújított sportcsarnokában a XXII. Losonci István-emléktornával együtt bonyolították le a kupát, amelyen a székelyföldi Madéfalva és a felvidéki Tardoskedd – Bonyhád testvértelepülései – együttesei is pályára léptek.

Az Összetartozás Kupa a határon túliak számára újabb lehetőség arra, hogy Magyarországra jöjjenek, és megtapasztalják azt, hogy nemcsak támogatásokkal, hanem a sport területén is próbáljuk összefűzni a kapcsolatokat. A torna erősíti a magyar összetartozást – fogalmazott.

Hozzátette: a következő tornára kárpátaljai, vajdasági, a horvát Baranyából és egy csángó településről érkező sportolókat is várnak.

Az összesen tíz csapat részvételével rendezett szombati tornát, az Összetartozás és a Losonczi-kupát a tardoskeddi A'la Cool nevű csapat nyerte.

Az emléktornát több mint két évtizede rendezik meg a völgységi városban Losonci István egykori sikeres bonyhádi labdarúgó és edző emléke előtt tisztelegve.

(MTI/Kárpátalja)