Szűkösen nyertek az éllovasok

Labdarúgás

2019. március 6., 08:15 , 945. szám

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hét végén lebonyolított 20. fordulójában csak egyetlen hazai győzelem született. A bajnoki címért küzdő éllovasok a tabella alsó feléhez tartozó együttesek otthonába látogattak, de a listavezető Sahtar Donyeck és az üldöző Dinamo Kijev is csak ,,szűkös” győzelmet aratott Odesszában, illetve Csernyihivben.

Az alulról második, vagyis kieső helyen álló Csornomorec Odessza a 76. percig tudta visszaverni a Sahtar-rohamokat, ekkor azonban a brazil Marlos győztes gólt szerzett a vendégek számára.

A Dinamo Kijev az utóbbi hetekben rendre eredményes Kendzjora, valamint Bujalszkij találataival már két góllal is vezetett Csernyihivben, ám nem sokkal a vége előtt a lelkes hazaiak szépíteni tudtak. A hajrában az egyenlítésért támadott a Gyeszna, de a fővárosiak védelme – amelyben az utolsó 5 percben csereként pályára lépett a sérülés miatt az idén még első tétmeccsén szerepet kapó Kádár Tamás is – sikeresen ellenállt a vendéglátók rohamainak.

A forduló meglepetését az abszolút sereghajtó Arszenal Kijev okozta azzal, hogy több mint egy félidőn keresztül tíz emberrel küzdve, alsóházi rangadón győzni tudott az Olimpik Donyeck vendégeként. Az egykori ungvári tréner, Vjacseszlav Groznij által irányított fővárosi alakulat 11 pontjával még így is messze van a bennmaradást érő 10. helytől.

Eredmények: Csornomorec Odessza–Sahtar Donyeck 0-1, Gyeszna Csernyihiv–Dinamo Kijev 1-2, Zorja Luhanszk–Vorszkla Poltava 3-0, Olimpik Donyeck–Arszenal Kijev 0-1, FK Olekszandrija–FK Mariupol 1-1, Kárpáti Lviv–FK Lviv 0-1.

A Sahtar 51 ponttal vezeti a tabellát a 44 pontos Dinamo és 37 ponttal harmadik Olekszandrija előtt.

(tamási)