Nem volt sikerélményük a vendéglátóknak

Labdarúgás

2019. március 20., 08:16 , 947. szám

Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hét végén lejátszott 22. fordulójában nem örülhettek győzelemnek az otthon játszó csapatok, de még pontot is egyedül a Kárpáti Lviv tudott szerezni az FK Mariupol ellenében.

A listavezető Sahtar Donyeck Junior Moraesnek a 25. percben esett találatával tudott nyerni a Zorja Luhanszk ellen, így a tabellán megőrizte 7 pontos előnyét az Európa-ligában a Chelseatől kapott nagy pofon után az Olimpik Donyeck ellen javító Dinamo Kijev előtt.

A fővárosiak Cigankov büntetőjéből szereztek vezetést az első negyedóra végén, majd nem sokkal később Kádár Tamás megmozdulását vélte szabálytalannak a játékvezető a vendégek ötösén, így az Olimpik is 11-eshez jutott. Haj egyenlítő találata után nem sokat kellett várni az újabb gólra: a 39. percben Ruszin ismét a Dinamónak szerzett vezetést. A második játékrészben az eredmény már nem változott, a mérkőzést végigjátszó Kádárnak még kiosztottak egy sárga lapot, ha szűken is, de nyert a fővárosi gárda.

Eredmények: Zorja Luhanszk –Sahtar Donyeck 0-1, Olimpik Donyeck–Dinamo Kijev 1-2, Csornomorec Odessza–PFK Olekszandrija 0-3, Gyeszna Csernyihiv–FK Lviv 0-1, Kárpáti Lviv–FK Mariupol 1-1, Arszenal Kijev–Vorszkla Poltava 2-2.

A tabellát 57 ponttal vezető Sahtar mögött a Dinamónak hét pont a lemaradása. Érdekesség, hogy a harmadik Olekszandrijának, és a negyedik Zorjának is 9 pont a lemaradása az előtte álló csapattól.

(tamási)