Trónfosztás a Tisza-parton

Labdarúgás

2011. november 11., 09:00 , 565. szám

A sorsolás szeszélye úgy hozta, hogy a megyei viszonylatban kétségkívül legmagasabban jegyzett beregszászi járási labdarúgó-bajnokságban a vasárnap rendezett záró fordulóban dőlt el a bajnoki cím sorsa. Ráadásul az elsőségre esélyes két csapat Badalóban találkozott egymással.

A néhány hete a kupagyőzelmet is megszerző hazaiaknak csakis a győzelem volt elegendő az első helyhez, ellenben a vendég Beregszászi Csillag már egy esetleges döntetlennel is megvédhette volna bajnoki címét.

Badalóban szép őszi időben legalább 1000 néző volt kíváncsi a derbire, amelyen nagyon bekezdtek a vendéglátók: Buleza György és Péter György révén már a 10. percben 2-0-ra vezettek a Tisza-partiak. A Csillag természetesen nem adta fel és Mihajlo Kuckir fejesgóljával a 14. percben sikerült a szépítés. Újabb három perc elteltével ismét felmorajlott a hazai publikum, Szalai Béla szabadrúgásból mesterien csavart a jobb felsőbe. Bár a szünetig még Derceni Bélának volt egy felhőfejesből szerzett kapufája és többször is veszélyben forgott a beregszászi kapu, 3-1-es badalói vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Fordulás után 10 percet kellett várni az újabb találatra. Bal oldali beadás után Pál Géza közelről csökkentette ismét minimálisra a hátrányt. Nem sokkal később Buleza duplázhatott volna, de ismét a beregszásziakkal volt a badalói kapufa. A 64. percben aztán végérvényesen eldőlt a mérkőzés sorsa: a nem sokkal korábban csereként beállt Kardos Zsolt beállította a 4-2-es végeredményt, ami azt jelentette, hogy 2011-ben Badaló lett a Beregszászi járás bajnokcsapata, így a kupagyőzelem mellett a másik trófea is a Tisza-partjára került.

(jéel)