Labdarúgás: Magyar országgyűlési képviselők református lelkészeink ellen

2019. április 10., 08:48 , 950. szám

Az országgyűlés labdarúgó-válogatottja a 2016-os első beregszászi találkozó alkalmával tett ígéretét betartva, Miskolcon vendégül látta a kárpátaljai református lelkészek együttesét a DVTK stadionjában.

„Nekem mindig nagy öröm, ha – igaz, már civilben – a gyepre léphetek” – mondta a DVTK legendás kapusa, Veréb György, s a szavait Szinay Attila, az agrártárca helyettes államtitkára, a diósgyőri birkózók első embere egészítette ki: „Óriási élmény volt nekem diósgyőri szurkolóként, vezetőként ebben a szentélyben győztes találkozón gólt lőni.”

A találkozót ugyanis 3–2-re megnyerte az országgyűlés csapata – a gólszerzők: Szinay, Ungvári, Szondi, illetve Géczi (2). A jószolgálati meccs után Kövér László házelnök a következőket mondta: „Nem a személyes példamutatás vezényelt ide, hanem a hobbi, a labdarúgás szeretete” – számolt be a Nemzeti Sport.

Lapunknak a lelkészcsapat játékosa, Balogh Attila, az Ungi Református Egyházmegye esperese elmondta: „A mostani visszavágó Diósgyőrben volt, a gyönyörű új DVTK-stadionban, amely a 2018-ban átadott stadionok közül Európában a legjobb minősítést nyerte el. Ezúttal is a parlamenti csapat nyert, de most szorosabb mérkőzést játszottunk. Míg Beregszászban 6–2-re győzedelmeskedett a parlament válogatottja, most már közelebb voltunk hozzájuk. Szerintem ezúttal a játékban egyenrangú ellenfelei voltunk a parlamenti csapatnak, de ők jobban használták ki a helyzeteiket.”

A parlament válogatottjáról tudni kell, hogy nagyon jól felkészült csapat, az edzőjüknek, Magyar Zoltánnak a neve garancia, ő a futballberkekben ismert, komoly szakembernek számít. Van olyan esztendő, amikor harminc gálamérkőzést is játszik a parlament csapata, ellentétben református egyházunk válogatottjával, amely évente csak egy-két ilyen mérkőzést tud játszani. Az összeszokottság pedig rengeteget számít, illetve a képviselők ezúttal nagyobb kerettel érkeztek, frissebbek voltak a végén.

A csapatok képviselői a mérkőzést követő banketten megállapodtak abban, hogy az idén Kárpátalján is találkoznak, illetve mostantól minden évben találkoznak majd.

dózsa