FC Minaj: oda a hazai veretlenség…

Labdarúgás

2019. április 17., 08:16 , 951. szám

Idei második bajnoki találkozóját sem tudta megnyerni az országos harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Minaj együttese. Ez már csak azért is számít kellemetlen meglepetésnek, mivel a második liga A-csoportjának élén telelő kárpátaljai együttes a szombaton sorra került 19. fordulóban a bajnoki tabella utolsó előtti helyén álló Csajka Petropavlivszk Borscsahivkát látta vendégül.

Az első játékrészben meddő fölényben játszó hazaiak igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a biztonságos védekezés mellett ellentámadásokat is vezető vendégek kapuja előtt, ráadásul az 59. percben emberhátrányba is kerültek, mivel Havrilenko begyűjtötte második sárga lapját. A Csajka szinte azonnal góllal büntetett: Ponomarenko egy kezezés miatt megítélt büntetőből elért góllal szerezte meg a vezetést a vendégek számára. Tíz perc múlva már kettővel mentek a vendégel, a Kijev melletti együttes második találatát Mirosnyikov szerezte.

A tíz emberrel is elkeseredetten támadó minajiaknak a 93. percben sikerült szépíteni, Anatolij Nurijev szabadrúgásból vette be az ellenfél kapuját. A hat percnyi ráadásban még akár az egyenlítés is összejöhetett volna Dmitro Babenko csapata számára, hiszen az ellenfél ekkorra teljesen kész lett az erejével. Ehelyett, egy újabb fegyelmezetlenség miatt, még a szépítő találatot szerző Nurijev is a kiállítás sorsára jutott, így a minajiak 9 emberrel fejezték be a találkozót.

A kárpátaljai együttes első hazai veresége már csak azért is bosszantó, mivel a forduló másik meglepetéseként a listavezető Poliszja Zsitomir is vereséget szenvedett hazai pályán a sereghajtó Csernyivci Bukovinától, így a 31 pontos kárpátaljai együttes maradt a tabella harmadik helyén a 33 pontos Poliszja és 32 ponttal második Cserkascsina Bilozirja mögött.

Az Ungvár melletti együttes a következő, 20. fordulóban éppen az éllovas Poliszja otthonába látogat.

(felvégi)