Szikra hétvége fiataloknak

Jézus a mi problémamegoldónk

2019. május 1., 16:08 , 953. szám

Április 26–28. között idén is megrendezésre került a Szikra ifjúsági hétvége, melynek idei témája a problémamegoldás volt. A Csonkapapi Agapé Missziós központban családias légkör mellett körülbelül 30 fiatal gyűlt össze.

Az első evangelizációs est során Bernáth Tamás, a Kisdobronyi Református Egyházközség lelkipásztora rávilágított arra, hogy Jézus a mi nagy problémamegoldónk: „Benne kell bíznunk, ha nehézségekkel nézünk szembe.”  Ezt követően tábortüzet raktak az udvaron, ahol dicsőítések és bizonyságtételek hangzottak el, Kacsó Géza, a Bátyúi Református Egyházközség lelkipásztora pedig válaszolt azokra a kérdésekre, amelyeket a résztvevők anonim módon tehettek fel a hétvégére való jelentkezésükkor.

Másnap reggel a résztvevők különböző áhítatok során vizsgálhatták meg lelkivilágukat. A szombat délelőtti előadás alkalmával Berghauer-Olasz Emőke segített megérteni, hogy mi is a probléma valójában. Érdekes és aktív feladatok által ismerhették meg a résztvevők a saját problémamegoldási készségeiket. Délután Kacsó Géza a Bibliában szereplő személyeket vette példaként, hisz nekik is voltak problémáik, amelyeket meg kellett oldaniuk. „De nem mindegy, hogy elfutunk vagy szembenézünk ezekkel. Jákób elmenekült a problémája elől, és az alatt az idő alatt, míg ő bujkált, a problémája a többszörösére nőtt. De ott volt például az első gyülekezet, ahol a vezetők rájöttek, hogy a problémákat meg kell oldani, ebben pedig Isten a legnagyobb segítség” – fogalmazott a lelkipásztor. A szombat esti evangelizáció helyett Radvánszky Ferenc, a Mezőkaszonyi és Bótrágyi Református Egyházközség lelkipásztora előadását élvezhették a fiatalok. Aztán az est lelki elmélyüléssel folytatódott – a fiatalok megérthették, hogy a problémáinkra nem kell büntetésként tekinteni. Sokszor azért kapjuk a nehézségeket, hogy ezek által fejlődjünk, tanuljunk, edzettebbek legyünk, és közelebb kerüljünk Istenhez, mikor akadályok kerülnek elénk – szűrték le a tanulságot a résztvevők.

Az alkalmat Pataki Gábor áhítata zárta, amelyben csak még jobban megerősítésre került a hétvége fő témája, mely szerint Jézus a mi problémamegoldónk.

Dankai Péter