Hazajáró közönségtalálkozó Beregszászban

2019. május 12., 12:19

A Prima Primissima díjas Hazajáró – Honismereti magazinműsor szereplői érkeznek Kárpátaljára.

A széles körben ismert Hazajáró műsor szereplői immár második alkalommal találkozhatnak kárpátaljai rajongóikkal. Mesélnek élményeikről, a műsorról, bakikról...

Esemény dátuma: 2019. május 17.

Időpont: 17.00 (k.-e i. sz.)

Esemény helyszíne: II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola,

Törökbálint terem

2019. május 18-án folytatásként közös túrát szervezünk a Beregszászi-dombvidéken.

Helyszín: Beregszászi-dombvidék.

Leírás: A Beregszászi-dombvidék a kárpátaljai Beregszászi járás, valamint a Kárpátaljai-alföld legmagasabb része, amelynek abszolút magassága 220–365 méter között változik (legmagasabb pontja a Nagy-hegy, 365,7 méter). A Kárpátaljai-alföld területén szétszórva több kisebb, különféle korú és eredetű vulkáni maradvány található. A Beregszászi- és a Kaszony–Bégányi-dombvidék a Kárpátaljai-süllyedék határain belül helyezkednek el, és főleg neogén idei vulkanogén felszínformákból állnak, amelyek 15 millió évvel ezelőtt keletkeztek. A dombvidék hosszúsága eléri a 60 km-t, szélessége pedig a 25 km-t.

Tervezett útvonal: Beregszász (indulás a Kígyósra vezető útról)–Kerek-hegy–kilátás az Ardai-hegyre–rálátás a bánya meddőre–előbukkanó kőzetek–Kukjai erdő–Kukja–Szőlőültetvények– Gesztenyés–kaolin bányák–szovjet katonai obeliszk–Nagy-hegy (Kukja)–régi arany bánya –kilátó a kismuzsalyi romtemplomra–kilátó a kovászói, benei dombságra–Nagymuzsaly.

Szervező: Kárpátaljai Magyar Hazajáró Turista Egylet

Szervező, kapcsolattartó személy: Bíró András

Elérhetőség: +380 66 55 30 445, karpatutazo@gmail.com