Feljutó helyen telel a Zakarpattya

Labdarúgás

2011. október 14., 10:00 , 561. szám

Bár az őszi idényből még két forduló van hátra, de biztossá vált, hogy feljutó, illetve nagy valószínűség szerint éllovas pozícióban mehet majd téli pihenőre az Ungvári Hoverla-Zakarpattya az országos labdarúgó-bajnokság második vonalában.

Olekszandr Szevidov csapata előbb a 14. fordulóban hazai pályán 1-0-s győzelem aratott a Naftovik Ohtirka ellen (a győztes találatot Dzsakobia szerezte), majd hétfőn délután, a 15. játéknap egyik rangadóján 2-2-es döntetlent ért el a Bukovina Csernyivci vendégeként.

Ez utóbbi, az ungváriak őszi mérkőzéseihez képest már-már gólzáporosnak számító döntetlen érdekes körülmények között alakult ki, hiszen Huncsak révén a hazaiak már a 16. percben vezetést szereztek, amire Szitnik és Truhin még az első játékrészben válaszolt. Fordulás után sokáig nem esett újabb találat, és amikor már úgy nézett ki, hogy a Hoverla újabb győzelmet ünnepelhet, akkor Huncsak ismét egalizálta az eredményt.

Szerencsére a legfőbb riválisnak számító Metalurg Zaporizzsja ugyancsak döntetlennel zárta a legutóbbi játéknapot, 0-0-ra végzett a Krimteplicja vendégeként.

A tabellán a 38 ponttal első Hoverla mögött a második, de egy meccsel kevesebbet játszó Metalurg 32 pontos, míg utána 28 ponttal egyszerre három csapat, a Krimteplicja, Szevasztopol és Arszenal jön a sorban.

Az október 15-én sorra kerülő 16. játéknapot a rangadók fordulójának is nevezhetjük, hiszen érdekes módon a tabella első hat helyezettje egymással mérkőzik: a Zakarpattya az Arszenal Bila-Cerkvát fogadja, a Metalurg a Szevasztopolt látja vendégül, míg a 6. helyezett Bukovina otthonába a Krimteplicja látogat.

(tamási)