III. Kárpátaljai Zsidó Napok

2019. július 23., 20:34 , 965. szám

A Határtalan Kultúra program keretében tartják meg idén a III. Kárpátaljai Zsidó Napokat augusztus 1. és 4. között Beregszászban, amely változatos zenei programokat kínál az érdeklődők számára.

A fesztiválról a beregszászi magyar konzulátuson kedden tartott sajtótájékoztatón Szilágyi Mátyás beregszászi magyar főkonzul, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke és Deák Andrea főszervező, a Mazsihisz Elnöki Kabinetjének munkatársa, a Határtalan Kultúra program vezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Deák Andrea főszervező részletesen ismertette a III. Kárpátaljai Zsidó Napok programjait. A megnyitóra augusztus 1-jén kerül majd sor Beregszászban a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola aulájában, közép-európai idő szerint 19 órai kezdettel, ahol később fellép majd a Debrecen Dixieland Jazz Band szórakoztatva a zeneértő közönséget.

Augusztus 2-án 16 órától a világhírű Nógrádi Gergely főkántor ad koncertet a beregszászi zsinagógában, A XX. század legszebb magyar–zsidó slágerei címmel. Zongorán ezúttal is Teszter Nelli zongoraművész kíséri.

Augusztus 3-án a beregszászi zsinagógában Banda Pál gordonkaművész előadásában Johann Sebastian Bach műveit hallhatjuk 16 órától.

Augusztus 4-én 16 órától Müller Péter Sziámi és Jávori Ferenc Fegya Zsenik a zsiniben címmel készülnek egy különleges zenei programmal a beregszászi zsinagógában. Végül aznap este, k.-e. idő szerint 20 órától a Beregszászi Amfiteátrumban ad koncertet Király Viktor, valamint a koncert állandó zenekara, a The Dreamers.

dózsa