Idegenben vágott vissza a Sahtar a Szuperkupa-vereségért

Labdarúgás

2019. augusztus 14., 08:14 , 968. szám

Már a 3. fordulóban összekerült egymással a két elitklubnak számító alakulat az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A Kádár Tamással felálló Dinamo Kijev a fővárosban látta vendégül a Sahtar Donyecket.

Az ukrán el classicón közreműködő Jaroszlav Kozik munkácsi sípmesternek nem volt könnyű dolga, hiszen már az első játékrészben sok vitatott helyzet volt, és kemény belemenések tarkították a rangadót. A 21. percben is egy megkérdőjelezhető döntés után szerezték meg a vendégek a vezetést, amikor házigazdák szerint a jobb oldali beadásból kialakult helyzet előtt a labda már elhagyta az alapvonalat. Mindenesetre, a középre érkező labdát Moraes Kádár mellett látványos sarkazással juttatta Bojko kapujába. Sajnos, a mérkőzést végigjátszó magyar válogatott balhátvédnek nem ez volt az egyetlen megingása, több esetben is lefutották az ellenfél lendületes csatárai, a 90 perc során többször is láthatóan erőnléti problémákkal küzdött, ami nem túl biztató előjelnek számít a Szlovákia elleni sorsdöntő Eb-selejtező előtt…

A Dinamo nem sokkal az első játékrész vége előtt egyenlített a brazilból nemrég lu­xem­burgi állampolgárságra átváltó Rod­riguez találatával.

A második játékrész elején ismét többet kezdeményező Sahtar-próbálkozásoknak a 64. percben lett meg az eredménye, amikor Marlos ismét a vendégeket jutatta előnyhöz. A hátralévő időben a kijeviek ugyan mindent megpróbáltak, de nem sikerült pontot menteniük, így a Sahtarnak sikerült visszavágnia a Szuperkupa-meccsen elszenvedett vereségért.

Mindez azt is jelentette, hogy a bajnokságban három játéknapot követően már csak a donyeckiek állnak pontveszteség nélkül, az eddig veretlen újonccsapatok közül a Dnyipro és a Kolosz is otthonában szenvedett vereséget.

Eredmények: Dinamo Kijev–Sahtar Donyeck 1-2, Vorszkla Poltava–FK Lviv 3-2, FK Olekszandrija–Olimpik Donyeck 2-1, SZK Dnyipro–Gyeszna Csernyihiv 0-1, Kolosz Kovalivka–Zorja Luhanszk 1-3, Kárpáti Lviv–FK Mariupol 1-1.

A tabellát a 9 pontos Sahtar vezeti a 7 ponttal második Zorja és 6 pontjával harmadik Dinamo előtt.

(tamási)