Győzött a Metaliszt, de mindenki nyert…

2011. szeptember 30., 10:00 , 559. szám

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Beregszász ismét focilázban égett. A tavalyi amatőr csapatok számára kiírt sorozatot parádés meneteléssel megnyerő Beregvidék a profik sorozatában előbb a harmadosztályú Krisztal Herszont, majd a második vonal egyik élcsapatának számító Naftovik Ohtirkát búcsúztatta. Most pedig Ukrajna harmadik legjobb csapata, az ötszörös bronzérmes, Európa-liga főtáblás, az UEFA-klubrangsorában 52. Metaliszt Harkiv látogatott el a Vérke partjára.

Bár ez a feladat már túl nagy falatnak bizonyult a Beregvidék számára, de így is minden dicséret megilleti Nagy Róbert együttesét. A jeles nap előtt már órákkal megtelt az 5 ezer fő befogadására alkalmas stadion, az emberek – mint a régi szép időkben – még a környékbeli fákra és háztetőkre is felmásztak, csak hogy láthassák, mire mennek a kedvencek a nagy menőkkel szemben.

A néhány nagy ásza nélkül Beregszászba érkező vendégek már az első negyedórában több helyzetet kialakítottak, de a befejezéseknél a hazaiak legjobbja, Krasevszkij kapus bravúrosan védett. A 28. percben tíz főre fogyatkoztak a hazaiak: egy labdavesztés után Hurka utolsó emberként csak lerántani tudta Cristaldót és a megítélt szabadrúgás mellett számára jogosan villant a piros lap. Bár már ekkor minden eldőlt, öt perc múlva Ohar akár az előnyt is megszerezhette volna, de egy az egyben Sztarcev kapusba lőtt. Büntetett a Metaliszt, még szünet előtt előbb Cristaldo, majd Tkacsov vette be a hazai kaput.

Fordulás után a vendégek már nem erőltették a támadásokat, de egy hatalmas védelmi hibából Budnik még így is eredményes volt. A 0-3 ellenére a Metaliszt testközelből való észlelése mellett annak is örülhettünk, hogy az ex szövetségi kapitány, Miron Markevics két kárpátaljai focistának, Csonkának és Hegedüsnek is bizalmat szavazott csapatában, akik nem vallottak szégyent.

Sajnos, nemcsak a Beregvidék számára ért véget a kupaálom, de a Hoverla-Zakarpattyának sem sikerült kiharcolni a legjobb 16 közé kerülést: Olekszandr Szevidov együttese a Metalurg Zaporizzsja otthonában kapott ki 1-0-ra.

(felvégi)