A Halicsankáé az idény első trófeája

Kézilabda

2019. augusztus 28., 08:12 , 970. szám

Brovariban rendezték meg az ukrán női kézilabda 2019–2020-as idényét megnyitó Szuperkupa döntőt, amelyen a bajnoki címvédő Halicsanka Lviv 32-20-ra nyert az Ungvári Kárpáti ellen.

Az első játékrészben még tartotta magát valamelyest a Viktor Csernov által irányított Kárpáti, a szünetben 15-13 volt a lembergiek előnye. Fordulás után viszont elfáradtak az ungváriak, és csak 7 gólra voltak képesek a változatlan fordulatszámon pörgő bajnokcsapat ellen. A Kárpáti soraiban Milana Sukal volt a legeredményesebb, aki csapata góljainak közel a felét (9) szerezte.

Ami az új bajnoki idényt illeti, a pontvadászat szeptember 6–7-én indul, az első fordulóban a zsinórban ötödször ezüstérmes Kárpáti hazai környezetben látja vendégül a Real Mikolajiv csapatát. A legutóbbi öt bajnoki idény győztese, a Halicsanka Lviv a Szpartak Kijev vendége lesz. A hatcsapatos élvonal harmadik párharcában a legutóbbi bronzérmes Dnyiprjanka Herszon az újonc Kijevi Sportiskola fiataljait fogadja majd.

A bajnokság alapszakasza szeptembertől februárig tart, majd az első 3 helyezett az érmekért, a 4–6. helyen álló csapatok a kiesés elkerüléséért folytatják a rájátszásban.

(tamási)