Élcsapatok fekete vasárnapja

2011. szeptember 23., 10:00 , 558. szám

A beregszászi járási labdarúgó-bajnokság első és másodosztályában sem volt jó napjuk az élen álló csapatoknak, bár írásunkkor még három találkozó végeredménye is óvás alatt volt…

Az első osztályban a listavezető Beregszászi Csillag Somban 1-1-re végzett, de a vendégek megóvták a találkozó végeredményét, mivel szerintük két hazai játékos is jogosulatlanul szerepelt ellenük. Az ugyancsak a bajnoki címre még esélyes Déda a félidőben hatalmas meglepetésre 2-0-s vesztésre állt a szomszédvár Nagybégány elleni rangadón, de mivel a második félidő kezdetére a mérkőzés játékvezetője nem volt hajlandó kivonulni (?)…, a találkozó végeredményéről ugyancsak a fegyelmi bizottság hivatott majd dönteni. A változatosság kedvéért ugyancsak óvás alatt áll a Bakos–Nagybereg (3-0) mérkőzés végeredménye is. A további három találkozó végeredménye hivatalosnak mondható: Gát–Badaló 2-5, Zápszony–Jánosi 1-2, Remete–Kaszony 3-3. Mezővári szabadnapos volt.

Az óvás alatt álló találkozók figyelembe vétele nélkül 20 forduló után a tabellát Badaló vezeti 49 ponttal a 48 pontos Beregszászi Csillag és 43 ponttal harmadik Déda előtt.

Ugyanitt a másodosztályú pontvadászat 18. fordulójában nem kis meglepetésre a tabella első három helyén álló Rafajnaújfalu, Nagymuzsaly és Tiszacsoma is vereséget szenvedett.

Eredmények: Bene–Rafajnaújfalu 1-0, Papi–Gut 1-1, Beregszászi Barátság–Borzsova 2-2, Csetfalva–Tiszacsoma 6-0, Kígyós–Beregújfalu 2-2, Bátyú–Nagymuzsaly 4-1.

Vereségük ellenére az élen álló csapatok – Rafajna 39 pont, Nagymuzsaly 38, Tiszacsoma 33 – megőrizték pozíciójukat.

Ide kapcsolódó hír még, hogy a járási kupában lejátszották az elődöntőket: Badaló Remetét verte 2-1-re, Déda pedig Gát ellen bizonyult jobbnak 4-2 arányban. Mindez azt jelenti, hogy szeptember 25-én Beregszászban Badaló–Déda-kupafináléra kerül sor.

(felvégi)