Minaji bravúr döntetlen, ungvári siker

Labdarúgás

2019. szeptember 5., 13:46 , 971. szám

A listavezető Inhulec Petrove otthonában egészen a hajráig győzelemre állt a Minaj FC labdarúgócsapata az országos másodosztályú pontvadászat 6. fordulójában, a végén aztán a büntetőt is hibázó vendéglátók döntetlenre mentették a találkozót.

Vaszil Kobin csapata a 30. percben Sztaszjuk találatával szerezte meg a vezetést, amit a hazaiak részéről Szicsinava egalizált a 82. minutumban.

A mianajiak egyébként hét közben az Ukrán Kupában is érdekeltek voltak, és a harmadosztályú FK Kalus vendégeként Nurijevnek a 94. percben esett góljával tudtak nyerni.

A legjobb 16 közé jutásért a Voliny Luck lesz az ellenfél, a találkozóra Minajban kerül sor szeptember 25-én.

A bajnokságban a 13 pontos Agrobiznesz ugrott az élre, a 8 ponttal álló Minaj FC a 9. helyet foglalja el, és a szeptember 4-én rendezendő 7. fordulóban az alsóházhoz tartozó Zorja Balkani csapatát fogadja.

* * *

Az egy osztállyal lejjebb, a harmadik vonalban szereplő Ungvári FC első hazai győzelmét szerezte meg a 6. fordulóban 2-1-re a Csajka Petropavlivszk Borscsahivkával szemben. Vaszil Varga együttesében Ferencik és Drozd volt eredményes a második játékrészben.

Az ungváriak 7 pontjukkal a 6. helyet foglalják el a tabellán, amelyet 13-13 ponttal a Niva Ternopil, Veresz Rovno és a Pogyillja Hmelnickij vezet holtversenyben.

A megyeszékhelyi csapat ugyancsak szeptember 4-én játssza a következő bajnokiját, amikor is a Niva Vinniccja vendége lesz.

(felvégi)