Már hagyománnyá vált a főiskolás szüret a Cotnar-szőlészetben

2019. október 1., 14:00 , 975. szám

Verőfényes reggel virradt a Cotnar-borászat hegyoldalaira kedden, amikor a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola és a Felsőfokú Szakképzési Intézet tanárai és diákjai együttes erővel megrohamozták a hatalmas szőlőfürtöktől már-már földig hajló tőkék gyönyörűen kanyargó sorait a muzsalyi hegyen.

A szüret előtt a hivatalos megnyitó keretei között Orosz Ildikó, a főiskola rektora és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Jótékonysági Alapítvány elnöke köszöntötte a fiatalokat, jó munkát és tele vödröket kívánva a szorgos diákseregnek.

A köszöntők között szüreti nótákat hallhattunk a Kokas Banda előadásában, majd Pálóczi Horváth Lajos Álompákász című könyvéből hangzott el egy rövid szüreti részlet, mely után Péter Csaba, a Cotnar-borászat igazgatója üdvözölte és tájékoztatta a résztvevőket az egynapos program részleteiről.

Jó hangulat uralkodott egész nap. A szorgos munka jutalmaként a Kiscsikó menza csapata egy óriási kondér bográcsgulyással várta a megéhezett „sáskahadat”.

ZsT