„Fekete” hétfő az utakon

2011. szeptember 9., 10:00 , 556. szám

Szeptember 5-én, hétfőn több súlyos baleset történt Kárpátalján. A munkácsi járási Szentmiklós településen tehéncsorda-előzés során bekövetkezett balesetben életét vesztette egy 7 éves kislány.

Szentmiklóson az egyik útkereszteződésben egy Opel márkájú személygépkocsi 35 éves kölcsényi sofőrje egy tehéncsorda előzésébe kezdett, azonban elvesztette uralmát a jármű felett és az árokba borult. A baleset következtében a sofőr és az utasok súlyos sérüléseket szenvedtek. A mentősök úton a kórház felé hosszú perceken át tartó küzdelmet folytattak az autóban utazó 7 éves kislány életéért, ám sikertelenül. A szintén az autóban utazó, életveszélyes sérüléseket szenvedő 4 éves kislányt a Munkácsi Járási Kórház intenzív osztályán kezelik – tájékoztatta lapunkat Anna Trofimcsuk, a Kárpátaljai Megyei Közlekedésrendészeti Főosztály szóvivője.

Ungváron egy zebrán átkelő 40 éves férfit ütött el egy kisbusz. Szemtanúk elmondása szerint az ütközés olyan erejű volt, hogy a férfi több méternyit repült, a kisbusz szélvédője pedig darabokra tört. A súlyos sérüléseket szenvedett férfit kórházba szállították. A gázolás körülményeit a közlekedésrendészet vizsgálja.

Baráth József